"Ikarbus" isporučio prve nove autobuse sa "euro 4" motorom

Bez autora
Nov 17 2010

Osam novih autobusa “Ikarbus” je napravio za potrebe kompanije “Veolija transport Litas” i oni su danas isporučeni. Reč je o autobusima sa "euro 4" motorom koji će prevoziti građane Braničevskog okruga, a to je prva isporuka autobusa od potpisivanja ugovora između ove dve kompanije 7. aprila ove godine. U narednih nekoliko dana još dva autobusa biće isporučena "Veoliji". Planirano je da se u aprilu naredne godine isporuči još 12 autobusa. Cilj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije je da se "Ikarbus" razvije i da pronađe ozbiljnog strateškog partnera, pri čemu je za Srbiju dobro da ima domaćeg proizvođača autobusa. Kompanija "Veolija transport Litas" planira nastavak saradnje sa "Ikarbusom", i već je naručeno još 12 autobusa sa "euro 5" motorom...

Osam novih autobusa “Ikarbus” je napravio za potrebe kompanije “Veolija transport Litas” i oni su danas isporučeni.

Reč je o autobusima sa "euro 4" motorom koji će prevoziti građane Braničevskog okruga, a to je prva isporuka autobusa od potpisivanja ugovora između ove dve kompanije 7. aprila ove godine.

U narednih nekoliko dana još dva autobusa biće isporučena "Veoliji". Planirano je da se u aprilu naredne godine isporuči još 12 autobusa.

Cilj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije je da se "Ikarbus" razvije i da pronađe ozbiljnog strateškog partnera, pri čemu je za Srbiju dobro da ima domaćeg proizvođača autobusa.

Kompanija "Veolija transport Litas" planira nastavak saradnje sa "Ikarbusom", i već je naručeno još 12 autobusa sa "euro 5" motorom.

U skladu sa dogovorom koji je postignut u aprilu ove godine definisana je prodaja 15 vozila, uz subvenciju države od 20 posto i uz obavezu "Ikarbusa" da isporuči dodatnih sedam vozila na osnovu ugovora iz 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik